Duurzaam en indrukwekkend - Nieuwbouw Triodos Bank

vr, 07/05/2019

Op 9 april 2018 is de eerste paal voor de bouw van de nieuwe Triodos Bank op Landgoed De Reehorst in de grond geslagen. Het nieuwe gebouw is de toekomstige huisvesting van Triodos Bank Nederland en Triodos Investment Management.  

Hofman Staalbouw uit Vroomshoop is verantwoordelijk voor de fabricage, planning, levering en montage van de complete staalconstructie van het gebouw. Hofman is gespecialiseerd in het leveren van metalen halffabricaten en staat bekend om hun oplossingsgerichtheid en innovatie. “Bij de bouw van de Triodos Bank wordt in totaal 400 ton aan staalelementen verwerkt,” vertelt Martijn Oosterhuis, directeur van Hofman Staalbouw trots. Deze elementen worden vastgezet met de kwalitatief hoogwaardige bouten, moeren en sluitringen van de construction division van KYOCERA SENCO Netherlands B.V.

      

Kwaliteit tot in het kleinste detail 

Bij de constructie van grootschalige projecten is kwaliteit tot in het kleinste detail van groot belang. Veiligheid staat immers altijd voorop. Hofman Staalbouw heeft dan ook gekozen om samen te werken met Kyocera Senco voor het leveren van de nodige bevestigingsmiddelen. Kyocera Senco levert namelijk uitsluitend bevestigingsmiddelen die een uiterst strenge kwaliteitscontrole ondergaan en aan alle gestelde eisen (onder andere CE) voldoen. Kyocera Senco werkt met een aantal materiaalbeproevingsmachines, waaronder een Zwick Z600 H hydraulische trekbank voor het bepalen van de treksterkte van de bout of bout-moercombinatie (CE).  Zo kunnen klanten als Hofman Staalbouw verzekerd zijn van een optimale kwaliteit en onbezorgd de stalen constructies monteren.

Focus op het montageproces

Om tijd te besparen en het montageproces te optimaliseren maakt Hofman Staalbouw gebruik van de volledig geassembleerde haakankersets van Kyocera Senco. De correct geassembleerde ankersets worden op het gewenste tijdstip kant-en-klaar op locatie geleverd en kunnen direct ingebouwd worden.